Koel huis.

Witte daken voor een koel huis!

Een zwart (bitumen)dak kan op een warme dag wel 70 graden worden. Een wit dak wordt echter niet warmer dan 40 graden omdat het zonlicht reflecteert. Lekker verkoelend voor de omgeving dus! De ruimtes onder een wit dak zijn op warme dagen ongeveer 4-10 graden koeler dan ruimtes onder een zwart dak. Omdat het dak met zo’n coating minder onderhevig is aan temperatuurschommelingen, gaat de dakbedekking langer mee. Én een wit dak zorgt ervoor dat zonnepanelen die op dit dak liggen meer opbrengen door het verkoelende en het lichtweerkaatsend effect. Het wit verven van je dak is een relatief goedkope maatregel die je kunt nemen om je omgeving te verkoelen.

Verhoging van rendement zonnepanelen door witte dakcoating

Zonnepanelen presteren niet automatisch beter bij hoge temperaturen. Met behulp van Silicone TG blijft de temperatuur van het dak lager, waardoor de opbrengst van zonnepanelen wordt verhoogd. Het rendement van zonnepanelen daalt bij warme zomerdagen op een zwart dak. Dit komt doordat het vermogen van de cel negatief wordt beïnvloed, wanneer de temperaturen van de cel hoger is dan 25C.

Het dakvlak zo koel als mogelijk houden heeft dus grote invloed op het rendement van de zonnepanelen.

Verwante artikelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen presteren niet automatisch beter bij hoge temperaturen. Met behulp van Silicone TG blijft de temperatuur van het dak lager,

Lees verder »

Zelf uw dak koel maken!

Een koel huis en een waterdicht dak

Kijk in onze portfolio naar de kwaliteits- foto’s van onze fotografen.

Bovendien beschikken wij over 3 professionele (ook drone) fotografen die in opdracht een aandeel kunnen leveren voor u als klant.

Mijn persoonlijke favoriet
Nieuws en meer

Nieuws van Singpro.nl

Nieuws van signpro-europe.com

Kom meer te wetenover ons
Scroll naar top